Menu

Ole Maltesen Årets Leder i Østjysk Oldboys

image Formanden for Østjysk Oldboys, Knud E. Holm, overrækker Vandrepokalen til Ole Maltesen
Hans Vedholm
13. marts 2024 kl. 13:17
Vandrepokalen blev overrakt på generalforsamlingen på Sabro Kro, hvor 125 delegerede bifaldt valget

Hvert år uddeles der på generalforsamlingen i Østjysk Oldboys en vandrepokal, der i 2013 blev indstiftet af Århus Fodbolddommerforening.

Årets pokalmodtager var Ole Maltesen fra AIA-TRANBJERG.

Formanden for Østjysk Oldboys, Knud E. Holm, redegjorde for, hvad der skal til for at blive valgt til Årets Leder. Og han begrundede, hvorfor bestyrelsen i Østjysk Oldboys og Århus Fodbolddommerforening havde valgt Ole Maltesen således:

”Årets Leder er i dette tilfælde måske ikke det helt rigtige – måske er der her tale om ”Årenes Leder”.

Ole Maltesen blev født den 26. april 1941, og han begyndte tidligt at spille fodbold i AIA og i alle årene som målmand.

Han opnåede at spille 123 kampe i 1., 2. og 3. division for AIA og Hvidovre.

Ole Maltesen var i 1967 blevet forretningsfører i ”Hvidovrebo”, men efter nogle år vendte han tilbage til Aarhus og blev forretningsfører i Viby Andels-Boligforening, og nu engagerede han sig i den nystartede Old Boys afdeling i AIA.

I 1972 blev han valgt til kasserer, og det job varetog han på den allerbedste måde indtil 2023 – altså ubrudt i 51 år. Og der var aldrig bemærkninger til regnskabet. Da regnskabet et år viste en kassebeholdning på 79 kr. og 10 øre, var der et medlem, der spurgte, hvordan det kunne lade sig gøre, når 10-øren var afskaffet. Ole fremdrog herefter en lille tobaksdåse i blik og bad medlemmer om ved selvsyn at konstatere, om kassebeholdningen var korrekt. Og der lå naturligvis også en 10-øre i dåsen.

Ole Maltesen blev dansk mester med AIA-TRANBJERG i både i 1981 og 1982 i den første landsdækkende pokalturnering for oldboys, som Dansk Boldspil-Union oprettede i 1981.

I 1984 blev Ole Maltesen for første gang valgt til dirigent på generalforsamlingen i Østjysk Old Boys. Det hverv har han varetaget ubrudt frem til 2023, da han mente, der skulle nye kræfter til.

Ole Maltesen blev i 1995 udnævnt til æresmedlem i AIA-TRANBJERGs oldboys afdeling.

I 2010 modtog han æresnålen i sølv for sin indsats i fodboldafdelingen.

Ole Maltesen har altid været i god fysisk form, og selv om han var i slutningen af 70’erne, var han i en årrække instruktør for vintergymnastikken.

Ole Maltesen har altid været vellidt i AIA og alle de steder, hvor han har haft sit virke.

Det er derfor en stor glæde for mig at kunne overrække Vandrepokalen til Ole Maltesen. Hjerteligt til lykke.”

Ole var tydeligt berørt og takkede for æren. I alle sine år som dirigent var han kendt for at komme med et par sjove historier ind imellem. Og han sluttede da også med følgende: ”To teenagere mødtes i skolen, og så siger den ene: ”Har I spisekrog derhjemme?” Og så svarer den anden: ”Nej, vi spiser med kniv og gaffel!”

Det er anden gang, en leder fra AIA-TRANBJERG modtager Årets Lederpris. På generalforsamlingen i 2016 gik prisen til den nu afdøde formand, Bjarne Jensen, for året 2015.

Ole Maltesen – Årets Leder i Østjysk Oldboys.

Luk